Hardware wallet: de laatste stap

Wanneer je besluit om BTC te gaan sparen (DCA) of grotere bedragen op te gaan slaan, dan is een ‘Hardware Wallet’ (HWW) de stap naar een hoger veiligheidsniveau. Hardware wallets zijn losse apparaatjes met een schermpje en fysieke knoppen.

Dit is hoe een hardware wallet werkt in het gebruik:

1) De private keys worden binnen de HWW in een totaal van het Internet geïsoleerd (‘air-gapped’) circuit gecreëerd, waardoor de private keys nooit in aanraking zullen komen met het Internet. Hierdoor is digitale diefstal uitgesloten.
De meeste HWW’s sluit je aan op je laptop of desktop m.b.v. een USB kabel zodat de laptop/desktop als interface (of tussenstuk) wordt gebruikt met het internet om transacties te kunnen verrichten, de private keys blijven altijd gescheiden van het internet!
Er zijn ook HWW’s die volledig draadloos werken.

2) De HWW heeft een display. Als je een transactie gaat verrichten moet je een dubbele controle uitvoeren of de informatie op je laptop scherm overeenkomt met de informatie op je HWW. Mocht er iets loos zijn, dan zie je dit direct en kun je het probleem oplossen.

3) Voor de uiteindelijke goedkeuring van de uitgaande transactie moet je met je vingers fysiek op de knop drukken. Alleen dan wordt de transactie afgewikkeld. Dit is 100% Hack proof.

4) Je hebt de mogelijkheid om een “Passphrase” te gebruiken in combinatie met je 12 (of 24) woorden private keys. Zo is je bitcoin nog beter beschermd.

Bij aankoop van een nieuwe HWW let dan op de volgende veiligheid aspecten:

1) Koop de wallet direct bij de fabrikant of bij een gecertificeerde verkoper. Koop nooit een 2e hands HWW!

2) Check dat de verpakking 100% intact is.

3) Voor gebruik eerst de laatste firmware installeren

HWW’s kan je beveiligen met een PIN code. Deze code is enkel om de toegang van de HWW veilig te stellen en heeft niets te maken met je private keys!

Binnen de ‘Oplossingen‘ pagina bespreken we de meest gebruikte HWW’s.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.