2FA: Two Factor Authentication

Een veelgebruikte manier om toegang tot beursplatforms, wallets, email etc. extra te beveiligen is door middel van ‘2FA’ technologie toe te passen. ‘Two Factor Authentication’ is een tweede veiligheidslaag voor toegang tot een applicatie. De 2FA applicatie sync je eenmalig met het te beschermen account. Vervolgens heb je bij inlog bij het desbetreffende account je normale inloggegevens nodig in combinatie met de 6 cijferige code die jouw 2FA app genereert.

Er zijn verschillende gratis ‘Authenticator apps’ te downloaden die allemaal  één nadeel gemeen hebben: bij verlies van de app is je data om de 2FA app te herstellen ook verloren en kom je je beveiligde account(s) niet meer binnen.

Het is daarom aan te bevelen om de ‘Authy’ app aan te schaffen. Deze 2FA app stelt je in staat om een cryptografisch beveiligde backup te plaatsen op de server van Authy. Met behulp van deze backup kan je ten alle tijden de app weer herstellen. Ook kan je kopieën van de app maken op verschillende devices.

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.